Vrste in višina članarine za leto 2023:

A – član z največjim obsegom ugodnosti (68,00 €)

A/d – družinski popust (61,80 €)

B – polnoletna oseba – aktivni obiskovalec domačih in tujih gora z osnovnim obsegom ugodnosti (32,00 €)

B/d – družinski popust (25,80 €)

B1 – polnoletna oseba – oseba, starejša od 65 let z osnovnim obsegom ugodnosti (24,00 €)

S+Š – srednješolec ali študent do vključno 26. leta starosti (21,00 €)

S+Š/d – družinski popust (17,00 €)

P+O – predšolski ali osnovnošolski otrok in mladostnik (9,00 €)

P+O/d – družinski popust (7,20 €)

IN – oseba s posebnimi potrebami, brez poslovne sposobnosti (9,00 €)

IN/d – družinski popust (7,20 €)

Člani s plačano članarino imajo številne ugodnosti.

Člansko zavarovanje je od leta 2023 sklenjeno pri zavarovalnici Generali. Z njo je sklenjena pogodba za nezgodno zavarovanje članov, zavarovanje stroškov reševanja v tujini s 24-urno asistenco in zdravstveno asistenco za tujino ter zavarovanje zasebne odgovornosti članov PZS. V zavarovanje je vključeno tudi zavarovanje odgovornosti Planinske zveze Slovenije in strokovnih kadrov PZS.

Planinska članarina je veljavna od dneva včlanitve do 31. januarja naslednje leto. Člansko zavarovanje je neprekinjeno veljavno do 31. januarja naslednje leto, če do takrat podaljšate članstvo. Sicer je tudi zavarovanje veljavno le do 31. decembra.

Zavarovalne vsote so objavljene na spletni strani PZS.

Kako se včlanite v naše društvo:

  • Pristopno izjavo (ki jo najdete spodaj) si natisnete, jo izpolnite in podpisano prinesete v našo pisarno. Tam poravnate še članarino za tekoče leto in dobite znamkico. Po pošti nato prejmete še izkaznico, ki vam jo pošlje PZS.
  • Na spletni strani PZS sledite navodilom, izberete naše društvo, izpolnete podatke in preko spleta poravnate članarino za tekoče leto. Po pošti prejmete še izkaznico, ki vam jo pošlje PZS.
  • Izpolnjeno in skenirano pristopno izjavo pošljete na naš e-naslov, mi vas včlanimo in vam pošljemo podatke za nakazilo članarine.  Nato vam pošljemo znamkico, izkaznico pa dobite po pošti.