Pomembno: Organizator PD Ravne je v sredo 13.12. sporočil, da je pohod zaradi neprehodnosti poti odpovedan!

V soboto 16.12.2017 vas vabimo na pohod “Čez goro k očetu”, ki ga organizira PD Ravne na Koroškem. V nadaljevanju posredujemo celotno vabilo organizatorja.

PLANINSKO DRUŠTVO RAVNE NA KOROŠKEM

ORGANIZIRA V SOBOTO, 16. 12. 2017,

25. POHOD »ČEZ GORO K OČETU

 V letu 2017 gremo na pohod »Čez goro k očetu« podnevi!!

PRIJAVE SO OBVEZNE do srede, 13. 12. 2017, sprejema jih Veronika Kotnik

na telefon 031 441 982. Pohodniki, ki se bodo pripeljali s svojimi avtobusi se zberejo na mejnemu prehodu Holmec ob 9.00. PRIJAVA ORGANIZATORJU JE SEVEDA OBVEZNA!

ODHODI AVTOBUSOV NA HOLMEC z avtobusnih postaj:

  • 7.45 – Radlje ob Dravi
  • 8.00 – Vuzenica (pri Gasilskem domu), Muta
  • 8.15 – Dravograd
  • 8.30 – Ravne na Koroškem
  • 8.40 – Prevalje
  • 8.15 – Črna na Koroškem
  • 8.30 – Mežica

POTEK POTI: z avtobusi se bomo skupaj odpeljali do Železne Kaple (Eisenkappel) . Pri izvozu iz centra Železne Kaple ob smerni tabli LUSCHA ALM (Luže) in LEPPEN (Lepena) bomo zavili levo do zaselka KOPREIN SONNSEITE (Koprivna), kjer bomo pri  Raztočniku izstopili iz avtobusov in pot nadaljevali peš.

***Avtobusi se vrnejo nazaj v Slovenijo in nas ob 15.30 počakajo pri kmetu Lipoldu v Koprivni (vodniki v avtobusih morajo seznaniti šoferje s smerjo vožnje!)

Na čelu kolone bodo vodniki PD Ravne na Koroškem, nihče ne sme svojeglavo naprej. Pohodniki se morajo držati običajnega planinskega reda in navodil vodstva pohoda ter planinskih vodnikov.

 Iz doline Lepene se bomo povzpeli do Čemerja (krajši postanek), nadaljevali pot  do Cerkvice vseh ver (1240 m.n.v.) in nato po čudoviti panoramski poti preko prelaza Luže do Planinskega doma pri Kumru, kamor bomo prispeli med 13. in 14. uro (daljši postanek).

Od Kumra se bomo spustili v dolino do Lipolda in vstopili na avtobuse. Odpeljali se bomo v Črno na Koroškem, kjer domačini pripravljajo druženje ob novoletnih stojnicah. Ob prihodu v Črno se naš organiziran pohod zaključi.

PREVOZ: Prevoz 15 € (za plačilo na avtobusu imejte drobiž).

MALICA: Iz nahrbtnika, možno tudi v Planinskem domu pri Kumru.

OPREMA: Oprema mora biti primerna pogojem na dan pohoda (osebni dokument).

PRIJAZNO VABLJENI                                                         Odgovorni vodnik:Viljem Kotnik