Spletna stran Planinskega društva Prevalje

Obvestilo: Stanje poti na Uršljo goro

PD Slovenj Gradec je že takoj po decemberskem vetrolomu opozorilo, da je pot na Uršljo goro iz smeri Poštarskega doma čez Kozarnico nevarna, pot čez Kal pa do nadaljnjega neprehodna.

V zadnjih dneh se je nekaj skupin vseeno podalo po teh dveh poteh. Eni so se po šestih urah prebili, drugi pa obtičali.

Za pot na Uršljo goro do nadaljnjega izberite varnejše in prehodne poti iz smeri Naravskih ledin, Železarsko pot z Ivarčkega, pot čez Kozji hrbet ali poti iz smeri Križana!

Previous

Zimska kulturna srečanja na Uršlji gori

Next

Program izletov in pohodov mladih planincev za leto 2018

3 Comments

  1. Stefan

    Gremo u Nedeljo gor, samo da bo vreme zraven igralo.

  2. Janez

    Sem iz primorske. Žal sem spregledal vaše opozorila in priporočila preden sem se podal na pot. Namreč v nedeljo 25.3 sem se z ženo odpravil na Uršljo goro iz poštarskega doma čez Kal. Po uri hoda naju je pričakalo grozno stanje v gozdu. V bistvu neprehodno, pa vendarle sem rinil naprej. Kaj kmalu sem se še izgubil. Rinil in rinil sem pa po občutku, dokler nisem našel po dolgem času prve oznake rumene barve LD…Usmerjal sem se po njih. Nič kaj dobre volje, sem po dobrih petih urah le dosegel vrh Uršlje gore, kateri je bil v gosti megli. Prijazno osebje v domu in neizmerno dobra hrana me je pomirila. Skrbel me je le še povratek proti avtu, ki je bil parkiran pri poštarskem domu. Gospa mi je svetovala pot čez Kozarnico. Pot je vsekakor prehodnejša od tiste čez kal ampak tudi nevarna. Verjamem, da Uršlja gora pred mano skriva veliko lepega. Ampak žal tega dne mi to ni bilo usojeno. Morda kdaj drugič. Priporočam kakšno bolj nazorno obvestilo pri poštarskem domu, da je pot čez kal nemogoča in neprehodna. Lep pozdrav iz vipavske doline. Janez

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén