V soboto 28.7.2018  in nedeljo 29. 7. 2018 vas vabimo na pohod Rjavino in Vrbanove špice, ki ga bosta vodila Katja Oder in Veronika Viltužnik.

Odhod: 28.7.2018 ob 5:00h na avtobusni postaji Prevalje (z avtomobili)

Maksimalno število udeležencev: 8

Potek poti: 

  1. dan : Dolina Kot – plezalna pot na Rjavino – Rjavina – Staničev dom
  2. dan : Staničev dom – Vrbanova špica – Staničev dom – dolina Kot

Opis poti:

  1. dan:

Z izhodišča nadaljujemo po slabši cesti; nato pot preči hudournik, kjer se nato nekaj časa vzpenjamo skozi gozd. Pot se strmo vzpenja in nas pripelje do nekaj klinov. Nato strmina popusti in nas pripelje do studenčka na višino 1340 m. Sledi prečenje strmega dela, kjer nam je v pomoč jeklenica. Nato nas pelje do kamnitega pobočja, kjer pred sabo vidimo Debeli kamen (velik balvan na vrhu klanca). Od  Debelega kamna naprej se pot vzpne ob manjšem melišču navzgor. Nadaljujemo v smeri Staničevega doma in Rjavine. Nadaljujemo levo navzgor v smeri Rjavine. Po nekaj minutah nas pripelje do vstopa v plezalni del. Najprej se povzpnemo po strmem stebru. Nato sledi dobro zavarovana prečnica s prestopom na drugo stran grebena. Pot gre po izpostavljenem grebenu  in preči razpoko so manj strmega dela. Vse bolj razgledna pot nas pripelje do navpičnega kamina, po katerem se spustimo slabih 30 m (samo klini in skobe). Pot nas nato mimo dveh naravnih oken v Rjavini pripelje do vrha. Nato sestopimo nazaj do sedla in nato po grebenski poti nadaljujemo do Staničevega doma.

Čas hoje:  7 – 9 h

  1. dan:

Od Staničevega doma nadaljujemo desno v smeri Begunjskega vrha, Visoke Vrbanove špice in Cmira. Pot nas po nekaj minutah nadaljnje hoje pripelje na Begunjski preval, kjer se desno odcepi pot na Vrbanove špice. Lahka in razgledna pot nas v nekaj minutah pripelje na vrh Visoke Vrbanove špice.

Čas hoje:  7 -8 h

 Zahtevnost: zelo zahtevna kopna tura – kondicijsko zelo zahtevna tura

Oprema: obleka in obutev primerna za visokogorje, zaščita za sonce (kapa, sončna krema, zaščitna očala), pohodne palice (če jih uporabljaš), čelada, plezalni pas, samovarovalni komplet, rezervna oblačila, zaščita pred dežjem, planinska izkaznica)

Povratek: v poznih večernih urah

Hrana: iz nahrbtnika ali na koči

Prijave in informacije:

  • Katja Oder (031 664 464)
  • Veronika Viltužnik (041 278 697)

Rok za prijave in informacije: V pisarni PD Prevalje, 24.7.2018, od 16. 00 do 17.00 ure