V soboto, 25. 8 .2018,  vas vabimo na pohod na Viš, ki ga bosta vodila Katja Oder in Veronika Viltužnik.

Kdaj: V soboto, 25. 8 .2018

Odhod: 25. 8. 2018 ob 4:00h na avtobusni postaji Prevalje

Cena : 35 evrov (8-sedežni kombi)

Opis poti:

Z avtobusne postaje Prevalje se bomo odpeljali proti mejnemu prehodu Holmec (nato Ljubelj). Iz Kranjske Gore se peljemo čez mejni prehod Rateče do Trbiža. Sledimo Nevejskemu Prevalu – Sella Nevea (spomenik s križem in smerokazom Corsi).

Strma betonirana cesta nas po 50 minutah hoje najprej pripelje iz gozda na Viško planino (1530m). Nato se pri spodnji postaji žičnice usmerimo v desno po tako imenovani nemški poti. Le ta preči nekaj hudournikov in se vzpenja po gozdu ter kasneje skozi ruševje.  Kmalu pred seboj zagledamo kočo Corsi. Od koče nadaljujemo proti severu. Pot nas pripelje do križišča, kjer se usmerimo na pot 627. Po krajšem vzponu pridemo ponovno do križišča, kjer gremo v smeri Viša. Pot nas pripelje do nekoliko zahtevnejšega dela poti, kjer je potrebno nekaj plezanja. Nato nas pot pripelje spet do malo zahtevnejšega dela poti, ki ji sledi nizek prehod skozi okno in vzpon ob jeklenici. Po krajšem vzponu pridemo do križišča, kjer se poti priključi pot Anite Goitan. Sledi nekoliko strm vzpon po skalnatem in gruščnatem terenu.  Malo pod vrhom se nam priključi še severovzhodna pot Gola Nordest. Od tu sledi le še krajši vzpon na zelo razgleden vrh.

Čas hoje: 10 – 12h

Zahtevnost: zelo zahtevna letna tura – kondicijsko zahtevna

Oprema: obleka in obutev primerna za visokogorje, zaščita za sonce (kapa, sončna krema, zaščitna očala), pohodne palice (če jih uporabljaš), rezervna oblačila, čelada.

Povratek: v poznih  večernih urah

Hrana: iz nahrbtnika ali na koči

 Prijave in informacije:

  • Katja Oder (031 664 464)
  • Veronika Viltužnik (041 278 697)

Rok za prijave, informacije in plačilo: V pisarni PD Prevalje, 21. 8. 2018, od 16:00 do 17:00 ure.

vabilo viš (0)vabilo viš (1)vabilo viš (2)vabilo viš (3)vabilo viš (4)vabilo viš (5)