Vabimo vas na pohod na Pogorevc, ki bo v soboto 27.4.2019. Pohod bo vodil Primož Grešovnik.

Pogorevc je vrh nad Žerjavom. Strma pobočja se na severovzhodu spuščajo proti Platu, na jugovzhodu pa proti Jazbini. Sam vrh je poraščen z gozdom, zato razgleda z vrha ni. Znan je po pomladanskem cvetenju avriklja ali lepega jegliča, ki ga je tam v izobilju.

Kdaj:  sobota 27.4.2019

Odhod: sobota 27.4.2019 ob  8:00h na AP Prevalje

Potek poti: Žerjav-Pogorevc-Dukles-Jazbina-Žerjav

Opis poti: Z osebnimi avtomobili se bomo odpeljali do Žerjava, kjer se bomo po strmem travniku povzpeli do ceste in poti proti lovski koči Dukles. Pot skozi mešani gozd je grebenska in na posameznih delih strma. S poti imamo krasen razgled na Žerjav in Jazbino na jugozahodu in na Peco na severu. Pot poteka po z vresjem obraslem pobočju in kmalu pridemo na Pogorevc in do prvih skal, kjer bomo lahko videli cvetoči avrikelj. Pot ob skalah je ožja, zato je tam potrebna malo večja previdnost pri hoji. Pri lovski koči Dukles bomo imeli postanek za malico, nato pa bomo po drugi poti sestopili v Jazbino in se po cesti vrnili v Žerjav.

Čas hoje: Žerjav-Dukles cca 1.5-2h, Dukles-Jazbina-Žerjav cca 1.5-2h, skupaj 3.5-4.5ur

Višinska razlika na poti: 550m

Zahtevnost: lahka kopna tura

Oprema: obleka in obutev primerna za sredogorje, pohodne palice (če jih uporabljaš), rezervna oblačila, zaščita pred dežjem

Povratek: okoli 15:00 ure

Hrana in pijača: iz nahrbtnika

Prijave in informacije: Primož GREŠOVNIK (041 598 773) ali po elektronski pošti primoz.gresovnik@sgn.net

Rok za prijave: do torka 23.4.2019