V soboto 8.8.2020 vas vabimo na pohod na Storžič. Storžič je 2132 m visoka gora, ki se nahaja na zahodnem delu Kamniško Savinjskih Alp. Z vrha, na katerem se nahaja križ, se nam odpre lep razgled na Julijske Alpe, Karavanke, Kamniško Savinjske Alpe ter na Ljubljansko kotlino in Gorenjsko ravnino. Vrh ima vpisno skrinjico, žig in razgledno ploščo.

Kdaj: 8.8.2020

Odhod: 8.8.2020 ob  5:30h na AP Prevalje

Potek poti: Z osebnimi avtomobili se bomo peljali preko mejnega prehoda Holmec, do Borovelj in preko mejnega prehoda Ljubelj do Tržiča. Od tam se bomo skozi vas Grahovše peljali do Doma pod Storžičem. Od koče se bomo po zelo zahtevni poti skozi Žrelo podali na vrh Storžiča. Po krajšem postanku na vrhu, se bomo podali po poti čez Škarjev rob nazaj proti Domu pod Storžičem. Po počitku pri koči se bomo odpeljali nazaj do Tržiča in domov. Hrana in pijača iz nahrbtnika ali na Domu pod Storžičem.

Čas hoje: 7-8ur

Zahtevnost: zelo zahtevna kopna tura

Oprema: obleka in obutev primerna za visokogorje, pohodne palice, čelada, plezalni pas, samovarovalni komplet, rezervna oblačila, zaščita pred dežjem, zaščita pred soncem (sončna očala in krema), malica in pijača ter osebni dokument za prehod meje

Povratek: okoli 18:30 ure

Hrana: iz nahrbtnika ali na Domu pod Storžičem

Cena prevoza: – (prevoz z osebnimi avtomobili)

Prijave in informacije:

  • Primož Grešovnik (041 598 773)

Rok za prijave: do četrtka 6.8.2020