Zaradi splošne prepovedi zbiranja je pohod odpovedan!

V soboto 17.10.2020 vas vabimo na pohod na Peco, ki ga bo vodil Primož Grešovnik.

Peca je z višino 2125 m najvišja Koroška gora in eden pozimi lažje dostopnih dvatisočakov v Sloveniji. Peca je najbolj vzhodna gora Karavank. Z razglednega vrha obraslega s travo je lep razgled proti Pohorju in Uršlji gori na vzhodu, od juga proti jugozahodu se vrstijo Smrekovec, Raduha, Olševa in vrhovi Kamniško-Savinjskih alp. Na zahodu se nam v daljavi prikažejo Julijske alpe s Triglavom in Škrlatico. Pred njimi so nam najbližje Končnikov vrh ter Bistriška Špica, Obir, mogočna Košuta in Stol. Na severozahodu vidimo vse do Großglocknerja in ostalih gor visokih tur. Od severozahoda do severovzhoda sta pod nami dolini Rož in Podjuna. Na severovzhodu vidimo Koralpe in Košenjak.

Odhod: 17.10.2020 ob  7:30h na AP Prevalje

Potek poti: Z osebnimi avtomobili se bomo peljali do Črne na Koroškem in naprej proti Koprivni. Za Šmelcem bomo zavili desno v Dolino Tople, kjer bomo na parkirišču pri Fajmutu pustili avtomobile. Od tam se bomo odpravili na neoznačeno pot proti Knepsovemu sedlu in Kordeževi glavi – najvišjemu vrhu Pece. Po krajšem postanku na vrhu se bomo po zimski poti spustili do sedla in nato po markirani poti sestopili do doma na Peci. V kolikor bo koča odprta, bomo tam imeli daljši postanek. Nazaj v dolino Tople se bomo vračali preko Male Pece in po markirani poti do našega izhodišča pri kmetiji Fajmut.

Čas hoje: 4.5-5.5 ur

Zahtevnost: lahka zimska tura

Oprema: obleka in obutev primerna za zimske razmere, pohodne palice, rezervna oblačila, zaščita pred dežjem, zaščita pred soncem (sončna očala in krema), malica in (topla) pijača

Povratek: okoli 13:30 ure

Hrana: iz nahrbtnika ali na Domu na Peci (če bo odprt!)

Cena prevoza: – (prevoz z osebnimi avtomobili)

Prijave in informacije:

  • Primož Grešovnik (041 598 773)