V soboto 2.10.2021 vas vabimo na pohod na Olševo – Obelkamen in Govco, ki ga bo vodil Primož Grešovnik. Obel kamen je 1883 metrov visok vrh, ki se nahaja v grebenu Olševe. Na vrhu se nahaja mejni kamen z oznako RS XXII 1, križ in vpisna skrinjica pa se nahajata na zahodnem predvrhu in sicer na koti 1883, vpisna skrinjica Gorniškega kluba skala pa je še nekoliko nižje. Z vrha, ki meji na Avstrijo, se nam odpre lep razgled proti Peci, Raduhi, Kamniško Savinjskim Alpam, ob lepi vidljivosti pa razgled seže vse do Julijskih Alp in Visokih Tur. Govca je najvišji vrh Olševe, pogorja, ki se dviga nad Koprivno, Solčavo in Remšenikom (Remšenik / Remschenig je dolina na avstrijski strani Olševe). S travnatega vrha, katerim ima tudi vpisno skrinjico z vpisno knjigo in žigom, se nam odpre lep razgled proti Peci, Uršlji gori, Smrekovškemu pogorju, Raduhi, Logarski dolini in goram nad omenjeno dolino, Košuti, Obirju in delu Avstrije.

Kdaj: 2.10.2021

Odhod: 2.10.2021 ob  7:00h na AP Prevalje

Potek poti: Z osebnimi avtomobili se bomo peljali mimo Črne na Koroškem in naprej proti Koprivni in po panoramski cesti do cerkve Sv. Duha. Od tam se bomo odpravili proti Potočki zijalki in naprej na vrh Obelkamen (1883m). Kjer bomo imeli krajšo pavzo. Pot bomo nadaljevali po grebenu Olševe proti najvišjemu vrhu Govci (1929m). Tam bomo imeli čas za malico in krajši počitek. Vračali se bomo po poti proti Potočki zijalki od tam pa se bomo vrnili na izhodišče pri cerkvi Sv. Duha od koder se bomo z avtomobili odpravili nazaj proti domu.

Čas hoje: 4-5ur – Sv.Duh – Potočka zijalka 1h, Potočka zijalka – Obelkamen 3/4h, Obelkamen – Govca 1h, Govca – Potočka zijalka 1h, Potočka zijalka – Sv.Duh 3/4h.

Zahtevnost: zahtevna kopna tura

Oprema: obleka in obutev primerna za visokogorje, pohodne palice, čelada, rezervna oblačila, zaščita pred dežjem, zaščita pred soncem (sončna očala in krema), malica in pijača.

Povratek: okoli 14:30 ure

Hrana in pijača:  iz nahrbtnika

Cena prevoza: – (prevoz z osebnimi avtomobili)

Prijave in informacije:

  • Primož Grešovnik (041 598 773)

Rok za prijave: do četrtka 30.9.2021

Nekaj slik z ogledne ture: