V soboto 19.3.2022 vas vabimo na tradicionalni pohod na Peco, ki ga bo s pomočniki vodila Veronika Viltužnik.

Peca je z višino 2125 m najvišja Koroška gora in eden pozimi lažje dostopnih dvatisočakov v Sloveniji. Z razglednega vrha je lep razgled proti Pohorju in Uršlji gori na vzhodu, od juga proti jugozahodu se vrstijo Smrekovec, Raduha, Olševa in vrhovi Kamniško-Savinjskih alp. Na zahodu se nam v daljavi prikažejo Julijske alpe s Triglavom in Škrlatico. Pred njimi so nam najbližje Končnikov vrh ter Bistriška Špica, Obir, mogočna Košuta in Stol. Na severozahodu vidimo vse do Großglocknerja in ostalih gor visokih tur. Na severovzhodu vidimo Koralpe in Košenjak.

Kdaj: 19.03.2022

Odhod: 19.03.2022 ob 7:30h na AP Prevalje oz. ob 8:00 na Mitneku

Potek poti: Z osebnimi avtomobili se bomo peljali mimo Črne in Podpece po planote Mitnek, kjer bomo začeli s pohodom. Od tam bomo šli po poti mimo Ninotove (Tomaževe) koče do Doma na Peci in naprej na vrh Pece. Na vrhu bomo imeli krajšo pavzo. Vračali se bomo po isti poti do Doma na Peci in po pavzi mimo Ninotove koče nazaj na planoto Mitnek od koder se bomo z avtomobili odpravili nazaj proti domu.

Čas hoje: 6 – 7 ur – Mitnek – Dom na Peci 1 ½ – 2h, Dom na Peci – vrh Pece1 ½ h, vrh Pece – Dom na Peco 1 – 1 ½h, Dom na Peci – Mitnek 1 1/2 h.

Zahtevnost: zahtevna zimska tura

Oprema: obleka in obutev primerna za visokogorje v zimskem času, kapa, tople rokavice, pohodne palice, derez(ic)e, rezervna oblačila, zaščita pred soncem (sončna očala in krema), malica in pijača ter knjižica za žig pohoda.

Povratek: okoli 14-15 ure

Hrana in pijača:  iz nahrbtnika ali v Domu na Peci

Cena prevoza: – (prevoz z osebnimi avtomobili)

Prijave in informacije:

  • Veronika Viltužnik (041 278 697) ali
  • Primož Grešovnik (041 598 773)

Rok za prijave: do četrtka 17.03.2022

Nekaj slik s preteklih zimskih pohodov: