Žal nam je, da se moramo v predvolilnem času oglašati, ker je PD Prevalje (tako kot PZS) nestrankarska organizacija in se ne ukvarja s politiko in je že večkrat razne prošnje za sodelovanje političnih strank ob raznih dogodkih na Uršlji gori ostro zavrnila. Kot planinsko društvo menimo, da politični dogodki niso primerni za gore!

Ker pa smo v preteklih dneh v različnih spletnih medijih opazili sporne predvolilne oglase, na katerih si vladajoča stranka SDS lasti zasluge za različne projekte financirane iz razpisov, ki jih razpisujejo ministrstva, se moramo na to odzvati:

Sporni oglasi na spletnih medijih. Vir: Večer koroška

Na Uršlji gori se je že lani v jeseni začela obnavljati koča, kar pa ni zasluga SDS ali katerekoli druge stranke. Planinsko društvo Prevalje se je v lanskem letu prijavilo na razpis za podporo planinski športni in rekreacijski infrastrukturi, ki ga je razpisalo Ministrstvo za gospodarstvo. Na razpisu smo bili uspešni in sredstva pridobili.

Planinsko društvo Prevalje za svoje delo sredstva dobiva od članarine, donacij in prispevkov lokalne skupnosti ter od najemnine za kočo na Uršlji gori. Prijavljamo se tudi na razpise PZS in ministrstev. S tako zbranimi sredstvi lahko tudi skrbimo za kočo na Uršlji gori, ki je ena najbolj obiskanih planinskih koč v Sloveniji in gotovo najbolj obiskana na Koroškem.

Poleg MO Slovenj Gradec je v spornih oglasih na Koroškem omenjeno tudi naše planinsko društvo in obnova naše koče na Uršlji gori. MO Slovenj Gradec je že pozvala SDS naj sporne oglase umakne. Tudi PD Prevalje na tem mestu poziva SDS, naj sporni oglas, kjer je omenjena obnova koče na Uršlji gori, umakne! Prav tako pozivamo SDS, da na svoji Facebook strani SDS Koroška odstrani zapis o obnovi koče na Uršlji gori, kjer je zapisana tudi višina sredstev, ki ne drži!

Upravni odbor PD Prevalje