Na najbolj vroč dan v letošnjem poletju smo se štirje planinci PD Prevalje povzpeli na Ojstrico – kraljico Kamniško-savinjskih alp. Pohod sta vodila Izidor Močilnik in Primož Grešovnik.

Pohod smo začeli v Loarski dolini pri domu Planincev. Odpravili smo se proti Klemenči jami. Tam smo imeli krajši postanek, nato pa smo nadaljevali pohod poti Ojstrici. Na razpotju smo zavili proti Kopinškovi poti in se med rušjem povzpeli do Škrbine od koder se nam je odprl pogled na Robanov kot, Krofičko, Raduho in vršni del Ojstrice. Nad Škrbino smo pomalicali, nato pa nadaljevali pot proti vrhu. Pred začetkom plezalnega dela poti smo si nadeli čelade, plezalne pase in samovarovalne komplete. Plezalni del poti je na določenih mestih zavarovan z jeklenicami in skobami, nekaj pa je tudi prostega plezanja. Kmalu so se povzeli do izpostavljenega grebena, ki smo ga previdno prečili. Sledil je še navpični vzpon po skobah in prečenje melišč na severni strani Ojstrice. Po izpostavljeni polici s krasnim razgledom na celotne kamniško-savinjske alpe smo prišli do zadnjega dela plezalne poti in na vrh Ojstrice.

Po daljši malici na vrhu, kjer je bilo dosti ljudi smo začeli sestop proti Korošici. Zaradi grušča na skalah in poti je spust potekal počasi. Na razpotju smo zavili proti Škarjam in se po izpostavljeni polici, ki je bila brez varoval približali še zadnjem zavarovanemu delu spusta. Sledil je vzpon na Škarje, kjer smo začeli spust proti Logarski dolini. Po meliščih in med rušjem smo se spustili pod Rjavčki vrh, kjer smo zavili desno proti Klemenči jami. Spust preko melišč je bil zaradi vročine naporen, zato smo se vrnitve v gozdove nad Klemenčo jamo zelo razveselili. Spust v senci dreves je bil prijetnejši in kmalu smo prišli nazaj do koče. Tam smo imeli daljši postanek. Sledil je še spust do izhodišča v Logarski dolini.

Čeprav je pot (tudi zaradi vročine) bila naporna, smo na pohodu uživali v čudovitih razgledih, plezali po lepo opremljeni Kopinškovi poti ter se prijetno utrujeni varno vrnili domov.

Spodaj si lahko ogledate nekaj slik s pohoda: