Za nami je jesenski planinski vikend mladih planicev in planink, ki smo ga preživeli v Črjanskem raju – bivši podružnični šoli v Koprivni, ki leži v ozki dolini reke Meže, dobrih 8 km iz središča Črne na Koroškem. Spoznali smo veliko znamenitosti Črne in njene okolice. Na taboru je poleg učiteljic Sonje Grnjak in Lare Fajmut sodeloval vodnik Primož Grešovnik.

V petek smo si najprej ogledali središče Črne z medvedovo votlino in prehodili Mini K24. Na mini ferati v središču Črne sta vodnik Primož in Maks pokazala plezanje po ferati. Nato smo preizkusili gibalne spretnosti v adrenalinskem parku na smučišču. Po okusni večerji smo imeli predavanje o planinskih poteh in prikaz opreme za ferate in zelo zahtevne planinske poti.

V soboto smo na pohodu po Koprivni obiskali cerkev Sv. Ane s črno Marijo, planinski dom Kumer, kjer so mladi planinci v dnevnike dali štampiljke. Sprehodili smo se še preko meje do planine Luža in se nato po cesti vrnili do kmetije Lipold, kjer so si ogledali mlin. Po kosilu so mladi planinci sodelovali v delavnici, ki jim jo je pripravila Katja Gole, nato pa so imeli prosti čas za športne igre na igrišču pred šolo. Po večerji so na papir narisali vtise s pohoda ter vpisali pohod v svoje dnevnike.

V nedeljo smo imeli pohod do cerkve Sv. Jakoba. Z daljnogledi smo si ogledali vrhove Uršlje, Pece in Raduhe, ter se razgledali naokoli.

Uživali smo v deželi kralja Matjaža in si obljubili, da se zagotovo kdaj še vrnemo.