V nedeljo 24.9.2023 vas vabimo na turnokolesarsko turo, ki jo bo vodila vodnica Kaja Kos. Podali se bomo na turo do resničnega izvira reke Meže v Avstriji ter po grebenski obmejni poti nazaj v Koprivno.

Odhod bo v nedeljo 24.9. ob 9. 30 uri izpred hotela v Črni na K.

Čezmejna tura s čudovitimi razgledi in klanci vseh vrst. Tehnika vzpona je tehnično nezahtevna, poteka po asfaltu, makadamu ter gozdnih vlakah. Spust je enostaven po makadamski in asfaltni cesti. Tura poteka iz Črne na Koroškem v Koprivno in na Govške travnike pod Olševo. Od tu se odcepimo severno v Avstrijo na Maroldčevo planino (Maroldalm), kjer najdemo idilična Mežina jezerca. Od tu se po gozdnih posekah (lanski vetrolom) dvignemo do čisto pravega izvira Meže pod vrhoma Spitzberg (1550m) in Snežnik (1543m). Na sedelcu med vrhoma Javornik (1507m) in Spitzberg  nas pozdravita križ in zanimiva dvojezična tabla z razgledom na Olševo. Nadaljujemo po zahodnih straneh mejnega grebena pod Jelenovim vrhom (1483m) in Mozganivim vrhom (1575m) z lepimi razgledi na Sončno Koprivno,  dolino Remšnik in Lepeno. Med Gorelco (1360m) in Mozganovim vrhom se podamo zopet proti slovenski strani. Iz planine Spodnja Luža nadaljujemo na okrepčitev h Kumru (lastni strošek). Od tu se lahko spustimo narvnost v dolino ali pa preverimo, kaj je novega pri Sveti Ani. Zahtevnost: 49 km, 1200 višinskih metrov, V3/ S2.

Potrebna je kolesarska oprema za letne ture: brezhibno kolo s profiliranimi gumami, čelada, osnovna prva pomoč, rezervna zračnica, vetrovka, rezervna majica,  pijača, energijska ploščica/ majhna malica, nekaj denarja za malico pri Kumru.

Prijave zbira Kaja do petka, 22.9.2023 na: 041 256 673.               

Vabljeni!