V soboto 17.7.2021 vas vabimo na pohod na Brano, ki ga bo vodil vodnik Primož Grešovnik.

Brana je 2253 m visoka gora nad Kamniškim sedlom. S prostranega vrha, ki ima vpisno skrinjico in manjši križ je zelo lep razgled. Na vzhodu se lepo vidi Planjava, na zahodu pa Turska gora in za njo Rinke ter Skuta. Lep je pogled tudi na Ljubljansko kotlino.

Kdaj: 17.7.2021

Odhod: 17.7.2021 ob  5:30h na AP Prevalje

Potek poti: Z osebnimi avtomobili se bomo peljali mimo Črne na Koroškem in naprej proti Koprivni in po panoramski cesti do Logarske doline. Od koče pod slapom Rinka se bomo odpravili proti Okrešlju in naprej po zahtevni poti na Kamniško sedlo. Zadnji del poti je zavarovan s klini in jeklenicami. Malo pred kočo na Kamniškem sedlu bomo zavili desno proti Brani. Najprej bomo prečili melišče, sledi zahtevnejši del, ki je zavarovan s klini in jeklenicami, na koncu pa sledi še lahka pot po vršnem grebenu do vrha Brane. Po krajšem postanku na vrhu, se bomo po isti poti vrnili do Koče na Kamniškem sedlu. Po počitku pri koči se bomo odpravili nazaj proti Okrešlju in proti Koči pod slapom Rinka od koder se bomo z avtomobili odpravili nazaj proti domu.

Čas hoje: 6-7ur – Rinka-Okrešelj cca 1h, Okrešelj – Kamniško sedlo cca 1,5h, Kamniško sedlo – Brana cca 1h. Povratek cca 2.5 – 3.5h.

Zahtevnost: zahtevna kopna tura

Oprema: obleka in obutev primerna za visokogorje, pohodne palice, čelada, rezervna oblačila, zaščita pred dežjem, zaščita pred soncem (sončna očala in krema), malica in pijača.

Povratek: okoli 16:30 ure

Hrana in pijača:  iz nahrbtnika ali na Koči na Kamniškem sedlu. Za obisk koče je potrebno izpolnjevati pogoj PCT!

Cena prevoza: – (prevoz z osebnimi avtomobili)

Prijave in informacije:

  • Primož Grešovnik (041 598 773)

Rok za prijave: do četrtka 15.7.2021

Slap Rinka
Zavarovana pot proti Kamniškem sedlu
Melišča pod Brano