V soboto 14.8.2021 vas vabimo na pohod na Malo Mojstrovko po Hanzovi poti, ki ga bo vodil Primož Grešovnik.

Mala Mojstrovka je zaradi relativno visoke nadmorske višine izhodišča med najbolje obiskanimi vrhovi v Julijskih Alpah. Z vrha, ki ima vpisno skrinjico (le ta se nahaja malo pod vrhom) je lep pogled na sosednjo Veliko Mojstrovko, Mangart, Slemenovo špico, Ponce in vrhove nad dolino Krnice, kjer izstopata Škrlatica in Prisank.

Kdaj: 14.8.2021

Odhod: 14.8.2021 ob  4:45h na AP Prevalje

Potek poti: Z osebnimi avtomobili se bomo peljali preko Holmeca, Šmihela, Borovelj, Korenskega sedla do Kranjske gore in Vršiča, kjer bo naše izhodišče za pohod. Z Vršiča se bomo odpravili v smeri Slemenove špice, nato pa zavili proti Hanzovi poti. Hanzova zavarovana plezalna pot je ena najstarejših, ampak še vedno ena lepših in dostopnih v Julijcih. Zavarovani del je zelo zahteven, zato je uporaba samovarovalnega kompleta obvezna. Po koncu zavarovanega dela poti sledi še vzpon na vrh male Mojstrovke. Po krajšem postanku na vrhu bomo sestopali po južni poti do Vršiča. Po dogovoru se lahko na Vršiču v kateri od koč okrepčamo, sledi povratek domov.

Čas hoje: 4-5ur – Vršič – začetek plezalnega dela ¾-1h, Hanzova pot 1 ½-2h, sestop 1 ½ -2h

Zahtevnost: zelo zahtevna kopna tura

Oprema: obleka in obutev primerna za visokogorje, pohodne palice, čelada, plezalni paz, samovarovalni komplet, rokavice, rezervna oblačila, zaščita pred dežjem, zaščita pred soncem (sončna očala in krema), malica in pijača. OBVEZNO: Osebni dokument in evropsko PCT potrdilo za prehod meje z Avstrijo!

Povratek: okoli 15:30 ure

Hrana in pijača:  iz nahrbtnika (na poti ni nobene koče ali tekoče vode) ali po povratku na Vršič v kateri od koč. Za obisk koče je potrebno izpolnjevati pogoj PCT!

Cena prevoza: – (prevoz z osebnimi avtomobili)

Prijave in informacije:

  • Primož Grešovnik (041 598 773)

Rok za prijave: do petka 13.8.2021

Opis poti si lahko pogledate tukaj.

Nekaj slik z ogledne ture: