V nedeljo 19.6.2022 bo naša nova vodnica Kaja Kos imela pripravniško turo po poti “Walter Mory” na Bistriško špico z ogledom okna v Peci in ledene jame. Vabljeni – zanimivo bo.

Kdaj: 19.6.2022 ob 6:00
Izhodišče in zaključek: Parkirišče gondole na Peco.
Pot: Iz parkirišča za gondolo na Peci (Avstrija) se podamo po označeni poti do vstopa v zelo zahtevno pot Walter Mory. Izstopimo pri zgorni postaji gondole (do sem 1000 vm) in se malenkost spustimo v krnico ter nadaljujemo proti grebenu ter na Bistriško špico. Od tu po markirani grebenski poti do Veške kope, kjer skrenemo na lahko brezpotje do ledene jame in okna Petzen Tor. Nadaljujemo do markirane poti in se spustimo na Veško planino ter naprej v Globasnico. Ob manjšem številu udeležencev se lahko vnaprej dogovorimo za povratek iz okna delno po isti poti do Bistriške špice in od tu vzhodno ter se spustimo po smučišču do zgornje postaje gondole, kjer lahko nabavimo karto za spust. Isti dan se na Peci namreč odvija svetovno prvenstvo v enduru kolesarjenju EWS. To bo pripravniška tura, ki jo spremlja vodnik B kategorije.
Trajanje ture: 8-9 ur.
Zahtevnost: Zelo zahtevna kopna tura, 1500 vm.
Oprema: Oblačila za visokogorje (+ vetrovka), sončna očala, pokrivalo za glavo, planinski čevlji, pohodne palice, plezalni pas, čelada, samovarovalni komplet, tanjše rokavice, najlonska neskončna zanka dolžine 120cm, vponka z matico, velika količina pijače in malica iz nahrbtnika.
Povratek: okoli 14:00 DO 15:00 ure.
Hrana in pijača: iz nahrbtnika.
Cena prevoza: – (prevoz z osebnimi avtomobili)
Prijave in informacije:
Do četrtka 16.6.2022 sprejema Kaja Kos (041 256 673). VABLJENI