V soboto 7. in nedeljo 8.10.2023 so mladi planinci preživeli “Jesenski vikend”, ki se ga je udeležilo 24 otrok. Oba pohoda je vodil vodnik Primož Grešovnik, pomagali pa sta mu mentorici Lara Fajmut in Sonja Grnjak ter učitelj Štefan Peršak. Mladi planinci so uživali v prelepem vremenu, poročilo in fotogalerijo pa si oglejte spodaj.

V soboto smo dopoldne šli na pohod od Lukovega doma mimo Črnega vrha do Jezerskega vrha in Ribniškega jezera ter se mimo Ribniške koče vrnili nazaj. Na Lukovem domu so otroci po krajšem počitku izpolnili planinske dnevnike, nato pa smo šli na športno igrišče in na igrala. Po večerji je imel vodnik Primož Grešovnik predavanje o opremi mladih planincev, učitelj Štefan Peršak pa je mladim planincem pokazal fotografije svojega vzpona na Mangart in vzpon tudi lepo opisal. Mladi planini so pri obeh predavanjih sodelovali in spraševali predavatelja.

V nedeljo smo po zajtrku najprej pospravili sobe in prtljago spravili, nato pa smo šli na pohod na Veliko Kopo, kjer smo se usedli na velik stol, se na energijskih točkah napolnili z energijo in se nato mimo Petelinjega jezera vrnili do vhoda v “Adrenalinski park”. Vodniki v adrenalinskem parku so otrokom nadeli varovalno opremo in jim nato razložili, kako poteka hoja in premagovanje ovir v adrenalinskem parku. Otroci so v parku uživali celi dve uri.

Po kosilu smo podelili še priznanja za udeležbo na jesenskem vikendu nato pa pred Lukovim domom skupaj pričakali starše, ki so otroke odpeljali domov.