V nedeljo 29.10.2023 vas vabimo na zelo zahtevno kopno turo “Ovčja pot po Raduhi“, ki jo bo vodila vodnica Kaja Kos.

Odhod bo v nedeljo 29.10.2023 ob 7. 00 uri izpred trgovine TUŠ Prevalje.
Podali se bomo na turo pod stenami Raduhe in se po zahodnem grebenu povzpeli na vrh.

Opis: Tura je dolga slabih 10km in se povzpne za cca 1000vm. Prvi del sledi planinski poti mimo koče v Grohotu, nato se pod zavarovano potjo odcepi na zelo slabo shojeno nemarkirano pot in kar nekaj časa spušča prečno na strm teren, ki bo lahko zjutraj kar spolzek. Nato pa se je treba zopet povzpeti in prečiti tri grape ter se splaziti skozi 5m kaminček. Nadaljujemo do zahodnega grebena, kjer se po skalnem terenu vzpnemo do travnika pod vrhom. Tudi nekaj lomastenja med borovci nam ne uide. Tura je tehnično in kondicijsko zahtevna, vendar v jesenskem času nepozabno lepa. Vrnitev po klasični planinski poti čez Durce do Koče na Grohotu in do Bukovnika, kjer pustimo avtomobile.

Oprema: Potrebna je kvalitetna planinska obutev s tršim oprijemljivim podplatom, pohodne palice (če jih uporabljate), plezalna čelada, športna oblačila (priporočljive ¾ ali dolge hlače), dodatni topli zgornji del ter dežna jakna.
Malica in pijača: Zadostna količina pijače in malica za po poti iz nahrbtnika, na koncu pa se lahko okrepčamo na Koči na Grohotu.

Prijave zbira: Kaja do petka, 27. 10.2023 na 041 256 673.

Vabljeni!